
KO: Zagórzany szykują kadrę na V ligę
Od 11 lipca w rytmie treningowym jest beniaminek ligi okręgowej Nowy Sącz-Gorlice, zespół LKS Zagórzany. Piłkarze Konrada Sendeckiego ciężko pracują, co ma przełożyć się wymiernie na ligową rywalizację.
Kadra Zagórzan liczy na obecną chwilę 21 zawodników. Znajdują się w niej wszyscy, którzy w ubiegłym sezonie wywalczyli awans. Zespół spod Gorlic jednak nie próżnuje na transferowym rynku i w przerwie między sezonami postanowił wzmocnić skład.
Największym wzmocnieniem zdaje się być osoba Konrada Greli z Glinika Gorlice oraz Piotra Bracha (także Glinik). Do tego udało się pozyskać Pawła Bugno z LKS Kwiatonowice. W Zagórzanach grać będzie także były trzecioligowiec Rafał Juruś ale on pracuje w systemie dwutygodniowym i nie będzie w stanie zjawić się na każdym meczu. Jesienią w bramce beniaminka ma nadal bronić Damian Janiszewski, wypożyczony wiosną z Łużnej. Celem w nowej lidze okręgowej będzie spokojna walka w środku tabeli. Póki co, Zagórzany rozegrały mecz pucharowy z LKS Wójtową. Będącym w ciężkim treningu piątoligowym piłkarzom zabrakło świeżości i przegrali w rzutach karnych. Po 90 minutach był remi 1:1, a jedną bramkę dla tego zespołu zdobył nowy nabytek Konrad Grela.
W ubiegłym sezonie Zagórzany zajęły trzecie miejsce w tabeli klasy A Gorlice. W 26 meczach zgromadzili 57 punktów, wygrywając 18 razy, remisując 3 i notując 5 porażek. Strzelili 85 bramek, tracąc 53.
FOT: FB LKS Zagórzany
(I)

Archiwum
Musisz to przeczytać!
-
IV Liga
/ 3 lata temuAdrian Basta zawodnikiem Barciczanki Barcice
Beniaminek IV ligi Barciczanka Barcice dokonał sporego wzmocnienia, szeregi zespołu zasilił doświadczony obrońca, Adrian...
przez Sebastian Stanek -
A klasa
/ 3 lata temuJednak szesnaście zespołów w sądeckiej A – klasie
Głosowanie korespondencyjne klubów w sądeckiej A – klasie przeważyło w stosunku 10 do 4...
przez Sebastian Stanek -
A klasa
/ 3 lata temuDecyzja podjęta czternaście drużyn w A – klasie
Po ostatnim “gorącym” spotkaniu przedstawicieli klubów z lokalnymi władzami pozostał niesmak. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się,...
przez Sebastian Stanek