
Drugi sezon na szczeblu V ligi dla Dunajca Nowy Sącz upływa pod znakiem sporej, ale miłej niespodzianki. Młody zespół trenera Biernackiego zimuje na drugiej lokacie.
– Przed nami okres przygotowawczy, który rozpoczniemy w połowie stycznia. Mamy przed sobą 7-8 gier sparingowych, w większości z drużynami z 4 ligi. Naszym celem jest, jak najlepsze przygotowanie się do rundy wiosennej, podtrzymanie dobrej dyspozycji i obronienie pozycji, którą zajmujemy po rundzie jesiennej – tak na profilu FB Dunajca sprawę skomentował trener V ligowca, Łukasz Biernacki.
Wspomniany plan gier sparingowych prezentuje się następująco:
03.02 – Turbacz Mszana Dolna
10.02 – Pogoń Kraków
16.02 – Poprad Rytro
24.02 – Barciczanka Barcice
02.03 – Poprad Muszyna
09.03 – Lubań Maniowy
16.03 – Skalnik Kamionka Wielka
Dunajec rozgrywa właśnie swój drugi sezon z V lidze (grupa: wschód), w poprzednich rozgrywkach zajął wysokie siódme miejsce. Na pochwałę zasługuje fakt, że ekipa z Nowego Sącza ma bardzo młody zespół, który potrafi postawić się wielu bardziej doświadczonym przeciwnikom. Na plus także ofensywa, bowiem tylko KS Biecz, Metal Tarnów oraz rezerwy Sandecji zdobyły więcej goli w trakcie rundy jesiennej.
Walkę o ligowe punkty Dunajec na wiosnę zainauguruje z przedostatnią Unią II Tarnów, z którą w pierwszym meczu padł remis 3:3. “Zieloni” mają dwa punkty przewagi nad trzecim Okocimskim Brzesko, z kolei do liderującego beniaminka z Biecza tracą sześć “oczek”.

Archiwum
Musisz to przeczytać!
-
IV Liga
/ 3 lata temuAdrian Basta zawodnikiem Barciczanki Barcice
Beniaminek IV ligi Barciczanka Barcice dokonał sporego wzmocnienia, szeregi zespołu zasilił doświadczony obrońca, Adrian...
przez Sebastian Stanek -
A klasa
/ 3 lata temuJednak szesnaście zespołów w sądeckiej A – klasie
Głosowanie korespondencyjne klubów w sądeckiej A – klasie przeważyło w stosunku 10 do 4...
przez Sebastian Stanek -
A klasa
/ 3 lata temuDecyzja podjęta czternaście drużyn w A – klasie
Po ostatnim “gorącym” spotkaniu przedstawicieli klubów z lokalnymi władzami pozostał niesmak. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się,...
przez Sebastian Stanek